Stralen

Wat is stralen?

Stralen bij Spuiterij Clay

In onze straalcabine van L 20 x B 6 x H 7,5 m kunnen we straalwerk voor je verrichten. Het geheel stralen van o.a. machines, machine onderdelen, afsluiters, regelaars, stalen frames, chassis, velgen, trailers, laadkleppen, graafmachines, hoogwerkers etc. Ook het deels stralen van alleen de roestige delen van objecten of voertuigen behoort tot de mogelijkheden. We stralen met korund wat als voordeel heeft dat het geen roestsporen achterlaat of schade aanricht aan lagers of andere kwetsbare bewegende delen. Glasparelstralen behoort ook tot de mogelijkheden.

Materialen die wij stralen

Hard en zacht hout

IJzer of staal

Gietijzer

Natuur- en gevelsteen

Roestvrijstaal

Aluminium

Polyester

Dun plaatwerk

Kunststof

Speciaal straalwerk

Naast standaard straalwerk, bieden we ook speciaal straalwerk aan. Door de jarenlange ervaring en interesse in het vak, hebben we een goede reputatie op het gebied van het stralen van hout (meubels), steen (gevels) en dun plaatwerk (oldtimers).

Stralen van deze materialen heeft helaas een slechte reputatie, het is echter zeer goed mogelijk met de juiste inzet, expertise, aandacht, passie en geduld.

Mobiel stralen

Mobiel stralen biedt voordelen in situaties waarbij het niet mogelijk of wenselijk is om het object te verplaatsen naar een vaste straalcabine. Het proces van mobiel stralen is vergelijkbaar met het stralen in een vaste straalcabine. Het oppervlak van het object wordt eerst grondig gereinigd en voorbereid op het straalproces. Vervolgens wordt het straalmiddel onder hoge druk op het oppervlak van het object gespoten om vuil, roest of andere onzuiverheden te verwijderen. Het gebruikte straalmiddel wordt opgevangen om zo verspreiding van het materiaal te voorkomen. 

Hoe gaat stralen in z’n werk?

Het oppervlak van het object wordt gereinigd en voorbereid op het straalproces. Hierna wordt het object in de straalcabine geplaatst, een afgesloten ruimte waar het straalproces veilig kan worden uitgevoerd zonder dat de abrasieve materialen zich verspreiden in de omgeving.

In de straalcabine wordt een drukketel met straalmiddel aangesloten op een straalslang met nozzel, die verbonden is met een compressor die lucht onder hoge druk levert om het straalmiddel te versnellen en op het oppervlak van het object te spuiten. Het straalmiddel wordt onder hoge druk tegen het oppervlak van het object gespoten, waardoor het ongewenste materiaal van het oppervlak wordt verwijderd. Het proces is zeer effectief en kan zelfs de kleinste deeltjes van het object verwijderen.

Na het stralen wordt het oppervlak afgeblazen met lucht om al het resterende straalmiddel te verwijderen. Na het stofvrij maken van het gestraalde object kan het direct worden gespoten met de gewenste verf of coating. Het stralen zorgt voor een zeer schoon en ruw oppervlakte waardoor de verf of coating goed kan hechten aan het oppervlak van het object. Dit resulteert in een glad en duurzaam eindresultaat.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op.

Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Fill out this field

Onze andere diensten

Polyurea

Polyurea is een thermisch spuitmateriaal dat vaak wordt gebruikt in combinatie met hotspray. De combinatie polyurea en hotspray resulteert in een zeer sterke, slijtvaste coating die een lange levensduur heeft. Polyurea kan worden aangebracht op beton, metaal, hout en andere oppervlakken.

Schadeherstel

Schade na een ongeval, door weersinvloeden of als gevolg van slijtage?

Spuiterij Clay is in staat om uiteenlopende schades aan je bedrijfswagens of bedrijfsvoertuigen te verhelpen. Denk hierbij aan aanrijdschade, roest verwijderen, licht plaatwerk en compleet overspuiten.

Schooperen

Schooperen is een oppervlaktebehandeling voor metalen waarbij op staal/ ijzer een laagje zink of een legering van zink en aluminium wordt aangebracht.
Dit laagje zorgt ervoor dat het staal beschermd is tegen roest en andere schade, waardoor de levensduur wordt verlengd.

Spuiten

Bij Spuiterij Clay hebben we keuze uit alle in de markt beschikbare natlak spuittechnieken.

Hiermee kunnen we elke klantspecifiek coating-, lak- of verfsysteem aanbrengen op elk object, van een schroef tot een trailer, van een enkel stuk tot repeterende hoeveelheden.

Menu
Chat openen
Scan de code
Snel solliciteren? Dat kan hier!